Καθαρισμός προσώπου

Καθαρισμός προσώπου

Το δέρμα μας γενικά έχει ανάγκη τον βαθύ καθαρισμό σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ειδικά όμως μετά το καλοκαίρι όπου η έκθεσή του δέρματος στην ηλιακή ακτινοβολία έχει προκαλέσει αφυδάτωση και συσσώρευση νεκρών κυττάρων. Ο Βαθύς Καθαρισμός είναι το αρχικό στάδιο πριν από οποιοδήποτε είδος θεραπείας του δέρματος.. Πως γίνεται: To πρώτο στάδιο του καθαρισμού είναι η απομάκρυνση των ρύπων και του μακιγιάζ με ειδικα δερμοκαλλυντικά καθαριστικά. Ακολουθείται peeling και dermabrasion με διαμάντι (Aνάλογα την ανάγκη της επιδερμίδας και την ευαισθησία αυτής). Κατόπιν με τη βοήθεια του ατμού γίνεται η διάνοιξη των πόρων και η εξαγωγή του σμήγματος(Πάντα με γάντια μιας χρήσης).
Ακολουθεί αντισηψία με υψίσυχνα για αντιβακτηριδιακή προστασία. Το δέρμα είναι πλέον καθαρό και είναι έτοιμο να δεχθεί extra περιποίηση ανάλογα με τις ανάγκες του όπως ενυδάτωση! Κατόπιν γίνεται ΛΕΜΦΙΚΟ ΜΑΣΑΖ γιά τόνωση της μικροκυκλοφορίας του αίματος και τη ροή της λέμφου. Τέλος εφαρμόζουμε μάσκα προσώπου ανάλογα τον τύπο του δέρματος ,οπως καταπραϋντική, ενυδατική , για τη λιπαρότητα. Η διαδικασία μπορεί να εμπλουτιστεί με ειδικούς ορούς που δρούν στην επαναφορά του ph του δέρματος στη φυσιολογική του κατάσταση! Τέλος, εφαρμόζονται ειδικά προϊόντα και αντιηλική προστασία!

Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου είναι η βάση όλων των θεραπειών και πρωτοκόλλων. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση να γίνεται ο καθαρισμός πριν από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία ώστε το δέρμα να είναι καθαρό από σμήγμα και νεκρά κύτταρα.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πως με τον καθαρισμό αποβάλλονται μικρόβια και βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και ακμή, ειδικά όταν δεν ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής.

Το αποτέλεσμα μετά τον καθαρισμό είναι ένα υγιές, καθαρό και λαμπερό δέρμα που είναι έτοιμο να δεχτεί τα ανάλογα προϊόντα για χρήση στο σπίτι, για να αναδείξουν τα μέγιστα αποτελέσματά τους.