Πρόσωπο

Σώμα

Εξειδικευμένες Θεραπείες

Αντιγήρανση

Αποτρίχωση

Για τον Άνδρα

Ημιμόνιμο Μακιγιάζ (PMU)

Ομορφιά χωρίς νυστέρι. Είναι εφικτό;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ομορφιά χωρίς νυστέρι. Είναι εφικτό;

Η απάντηση είναι πως ναι, είναι! Ας δούμε με λίγες λέξεις τι είναι η ομορφιά.

Η ομορφιά γενικά είναι το χαρακτηριστικό ενός ατόμου, ενός τόπου, ενός αντικειμένου ή μιας ιδέας που προσφέρει μια αέναη εμπειρία απόλαυσης, ευχαρίστησης, νοήματος και ικανοποίησης. Η ομορφιά μελετάται ως κλάδος της αισθητικής, της κοινωνιολογίας, της κοινωνικής ψυχολογίας και του πολιτισμού. Μια “ιδανική ομορφιά” είναι η ύπαρξη η οποία θαυμάζεται, ή κατέχει χαρακτηριστικά τα οποία χαρακτηρίζονται ευρέως ως όμορφα σε έναν συγκεκριμένο πολιτισμό ή κοινωνία.

Πώς θα πετύχουμε λοιπόν να είμαστε ιδανικά όμορφες;

Με τις κατάλληλες θεραπείες μπορούμε να διαθέτουμε ένα υγιές και όμορφο πρόσωπο και σώμα. Άλλωστε κάθε γυναίκα μπορεί να έχει την αισθητικό της, που της προτείνει ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία για εκείνη και την συμβουλεύει με γνώμονα πάντα την εμπειρία και τις γνώσεις της.

Η ομορφιά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αντιγήρανση. Για να μιλήσουμε όμως για την αντιγήρανση, θα πρέπει πρώτα να δούμε τι είναι η γήρανση και από πού προέρχεται.

Η γήρανση είναι είτε ενδογενής (βιολογική), είτε εξωγενής και πολλές φορές συμβάλλουν και τα δυο στο να γεράσει το δέρμα μας. Η ενδογενής αφορά στις ορμονικές διαταραχές, την αφυδάτωση, το κάπνισμα, τη χρήση φαρμάκων, ενώ η εξωγενής αφορά κυρίως στην έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία γι’ αυτό και την ονομάζουμε και φωτογήρανση.

Κεντρικό ρόλο στη γήρανση του δέρματος παίζουν οι ελεύθερες ρίζες. Πρόκειται για χηµικές ενώσεις βρίσκονται φυσιολογικά στον οργανισµό, πολλαπλασιάζονται όµως από περιβαλλοντικούς παράγοντες. Η όλη διαδικασία είναι γνωστή ως οξειδωτικό στρες. Οι βλάβες που προκαλεί το οξειδωτικό στρες γίνονται ορατές περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στο δέρµα, το µμεγαλύτερο όργανο του σώµατος

Πώς θα προλάβεις την γήρανση; Η εξέλιξη της αισθητικής μας παρέχει πολλούς τρόπους για πρόληψη καθώς και για θεραπεία:

  • Μεσοθεραπεία: ενέσιμη ή με dermaroller μας επιτρέπει την διείσδυση απαραίτητων συστατικών για το δέρμα (υαλουρονικού οξέως, βιταμινών και συσφικτικών ορών) με ταυτόχρονη διέγερση των ινοβλαστών μέσω του dermaroller (κολλαγέννεση)
  • RF (ραδιοσυχνότητες): μονοπολική ή διπολική, μας βοηθάει στην διέγερση των ινοβλαστών ώστε να παραχθεί κολλαγόνο και ελαστίνη και να έχουμε ένα αποτέλεσμα lifting σε πρόσωπο και σώμα
  • peelings: με την εξέλιξη της επιστήμης πλέον διαθέτουμε οξέα νέας γενιάς ή αλλιώς συστήματα αναδόμησης του δέρματος, που περιέχουν εκτός από οξέα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που είναι βραδείας αποδέσμευσης και δεν είναι καθόλου επιθετικά για το δέρμα όπως τα ιατρικά χημικά peelings. Τα αποτελέσματα είναι ενυδάτωση, λέπτυνση γραμμών και ρυτίδων, λεύκανση και πάχους του χορίου.
  • Προϊόντα νέας γενιάς που είναι εμπλουτισμένα με οξέα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας διεισδύουν στο δέρμα.
  • Αντηλιακές κρέμες: η χρήση του αντηλιακού προϊόντος πρέπει να γίνεται όλο το χρόνο και ειδικά για τους μήνες Μάρτιο με Οκτώβριο όπου οι ακτίνες του ηλίου πέφτουν κάθετα στο δέρμα. Το μυστικό για τη σωστή χρήση του αντηλιακού είναι η επανάληψή του κάθε 2-3 ώρες όταν εκτίθεσαι συνεχόμενα στον ήλιο. Προτίμησε αντηλιακά με φυσικούς δείκτες.

Τι μπορείς να κάνεις στην καθημερινότητά σου:

-μείωσε του αλκοόλ

-διέκοψε το κάπνισμα (ή ελάττωσέ το)

-πίνε πολύ νερό

-η σωστή διατροφή βοηθάει ιδιαίτερα όταν τρως πολλά φρούτα και λαχανικά

-χρησιμοποίησε τα σωστά προϊόντα για το δέρμα σου (η αισθητικός σου θα σε βοηθήσει σε αυτό)

Όπως διατύπωσε πρώτος ο Ιπποκράτης : η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία, «Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν»

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram