Πρόσωπο

Σώμα

Εξειδικευμένες Θεραπείες

Αντιγήρανση

Αποτρίχωση

Για τον Άνδρα

Ημιμόνιμο Μακιγιάζ (PMU)

Γιατί δημιουργούνται οι μαύροι κύκλοι και πως τους αντιμετωπίζουμε

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανάμεσα στην έλλειψη ύπνου και την κούραση υπάρχουν ένα σωρό άλλες αιτίες που εμφανίζονται οι μαύροι κύκλοι. Μερικές από τις βασικότερες είναι η κληρονομικότητα, η κατακράτηση η οποία μπορεί να έχει πολλές αιτιολογίες π.χ. η αύξηση κατανάλωσης αλατιού καθώς και κάποιες παθολογικές καταστάσεις π.χ. καρδιοπάθειες, παθήσεις του θυρεοειδούς, νευρικές και ηπατικές νόσοι. Επίσης κάποιες άλλες αιτίες είναι  η κούραση, η αϋπνία, η λέπτυνση του δέρματος και η φωτογήρανση.

Όσο αφορά τη λέπτυνση του δέρματος έχει παρατηρηθεί πως με την πάροδο της ηλικίας (συνήθως μετά τα 40) το δέρμα γίνεται πιο λεπτό κι έτσι φαίνονται κάτω από δέρμα τα αιμοφόρα αγγεία.

Ωστόσο, τα αίτια δεν περιορίζονται μόνο εδώ. Η αναιμία η οποία μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη σιδήρου, ένα έκζεμα, η ατοπική δερματίτιδα μπορεί να έχουν σαν αποτέλεσμα μαύρους κύκλους. Οι ίδιες συνέπειες μπορεί να προκύψουν και από το συχνό τρίψιμο της περιοχής λόγω, παραδείγματος χάρη, της αλλεργίας στα μάτια που μπορεί να προκύπτει από μια εποχιακή αλλεργία στη γύρη. Οι λάθος κρέμες που βάζουμε (μπορεί να είναι πολύ παχύρρευστες ή απλά να μην μας ταιριάζουν) ενδέχεται να έχουν τέτοιες επιπτώσεις.

Υπάρχουν 2 αιτίες που οι περισσότεροι από εμάς δεν τις είχαν σκεφτεί:

Η βουλωμένη μύτη μπορεί να ευθύνεται για αυτή την κατάσταση!

Τα αιμοφόρα αγγεία γύρω και κάτω από τα μάτια καταλήγουν στα αγγεία της μύτης. Όταν η μύτη βουλώνει αυτά τα αγγεία φράζουν και η ροή του αίματος μειώνεται. Αυτό, λοιπόν, προκαλεί διαστολή των αγγείων κάτω από τα μάτια με αποτέλεσμα τα τελευταία να φαίνονται μεγαλύτερα και πιο σκούρα”.

Κουρασμένα μάτια το πρωί;

Σε όλες μας έχει συμβεί: μετά από έναν οχτάωρο ξεκούραστο ύπνο τα μάτια μας είναι πρησμένα. Ίσως, περισσότερο και από ότι πριν!  Όταν είμαστε σε οριζόντια θέση λόγω της βαρύτητας προκαλείται συλλογή υγρών γύρω από τα μάτια με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ένα πρήξιμο στην περιοχή. Αργότερα όμως, όταν ξυπνάμε σιγά σιγά αρχίζει η κυκλοφορία της λέμφου και το πρήξιμο υποχωρεί. Μια πολύ καλή λύση σε αυτή την περίπτωση είναι να κοιμόμαστε σε ψηλό μαξιλάρι και όχι σε εντελώς οριζόντια θέση.

Αντιμετώπιση στο σπίτι:

  1. Μείωστε το αλάτι και αυξήστε την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και νερού.
  2. Ρωτήστε την αισθητικό σας για να σας προτείνει μια κρέμα ματιών που να περιέχει στην σύνθεσή της ρετινόλη, βιταμίνη C και οξέα φρούτων.
  3. Για να μειώσετε την λέπτυνση του δέρματος που προκαλείται κατά κύριο λόγο από την φωτογήρανση, χρησιμοποιήστε οπωσδήποτε αντηλιακή κρέμα.
  4. Πλένετε το πρόσωπό σας πάντα με κρύο νερό. Το ζεστό προκαλεί αγγειοδιαστολή με αποτέλεσμα τα αγγεία κάτω από τα μάτια να είναι πολύ πιο εμφανή.

Αντιμετώπιση από την αισθητικό:

  1. Θεραπείες οξέων στην περιοχή των ματιών για λεύκανση της περιοχής εάν πρόκειται για μαύρους κύκλους λόγω αυξημένης ποσότητας μελανίνης (συνήθως από κληρονομικούς παράγοντες)
  2. Θεραπείες βαθιάς ενυδάτωσης και λάμψης με vit. C (κυρίως μεσοθεραπείες)
  3. Θεραπείες με RF για σύσφιξη και για καλύτερη όψη της περιοχής
  4. Λεμφικό μασάζ (βιοενεργειακό) για αποσυμφώρηση της λέμφου
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram